Railway Station in Kuźnica (Hel) open for passengers

Kuźnica (Hel) railway station was rebuilt as part of the Station Investment Programme 2016-2023. with EU funding from the Operational Programme Infrastructure and Environment.

The modernisation of the station is a combination of history and modernity. Natural brick clinker tile and architectural details have been restored on the station’s façade. The roof in the higher section is covered with brick-coloured plain tiles, while the lower ground floor and the new carport are covered with dark grey metal sheets. At night, the station in Kuznica is illuminated.

Thanks to the reconstruction, passenger services have been restored at the station. The facility has two waiting rooms, including a seasonal one. Both spaces are air-conditioned, decorated in modern greys and equipped with benches, display cabinets, bins, a voice information system, and the lobby additionally features electronic train arrival and departure boards.

The station was additionally soundproofed as a result of our work. In addition, we installed Ambient Noise Sensor CT-ANS, Amplifiers WZM,  Collective Station Displays 55″ and in the toilets the System SP-SOS-WC.

fot. PKP SA.